maandag 14 mei 2012

Veel geslapen

Vanmorgen om een uur of 8 zijn we de dag maar 'es gestart.
Meestal laat ik hem slapen en dan gaf ik hem rond 11 uur zijn medicijnen, maar dan kwam ik niet uit de rest van de dag. Het was dan een beetje goochelen met de tijden. 
Toen ik hem om 10.00 uur weer wakker maakte en vroeg naar de pijn gaf hij aan voortdurend pijn te voelen in zijn been en rug. 
Zijn been bedoeld hij zijn "goede been" mee die inmiddels ook niet meer goed is, want daar zit sinds september jl. een grote tumor. 
Afgelopen week zijn we gestopt met de paracetamol die hij voor dat been al maanden nam, omdat hij zoveel morfine kreeg. Het zou toch óók voor dat been voldoende moeten zijn. En al die rommel in dat lijfje..... 
Maar helaas, hij kreeg opnieuw pijn in zijn been. Dus maar weer gestart met 4x paracetamol. 
Vanwege de pijn in zijn rug zoeken we nog naar de juiste pijnbestrijding. We hebben om 10.00 uur, 12.00 uur en 14.00 uur gebolust. Leek ons beter. Niet structureel ophogen maar met enige regelmaat een extra "shot". Nou, toen was Daan dus bijna de hele dag onder zeil. Dat is het dus ook niet.


Vanavond is de pomp iets opgehoogd. Niet zoveel als de vorige keer omdat hij dan ook bijna de hele dag knock out is. Het is fingerspitzengefühl..... 


Vandaag heeft Daan weer lekker gegeten. Tussen de middag een heerlijk broodje, vanavond een lekker bord vol. 
Zichzelf vermaken is er alleen nog steeds niet echt bij. Hij heeft een paar keer iets geprobeerd, maar dat was te vermoeiend of deed pijn. Misschien dat hij het daarom niet meer probeert? Ik weet t niet. 
Wat ik wel weer mag is voorlezen. Dat is lang geleden, voor ons doen. Ben begonnen in het boek van Corrie ten Boom, een boekje voor kinderen over haar leven. Hij heeft lekker liggen luisteren (ik dacht dat hij weg zou dommelen na de eerste zin maar dat was niet het geval).


Verder ben ik, toen de hulp er was, gaan hardlopen vanmorgen. (Heel decadent). Wat was dat een verademing, heerlijk gewoon. Merkte nu dat ik dat erg gemist heb de afgelopen weken. 
Nee dames, nu niet gelijk allemaal mee willen lopen, ik ga graag op het moment dat ik kan (voor Daan) en de afstand is afhankelijk van mijn nachtrust die nacht ervoor :-) Misschien komen we elkaar op de dijk tegen?

4 opmerkingen:

 1. Janneke helemaal NIET decadent dat jij gaat hardlopen wil je het volhouden heb je dat juist nodig.
  Hoop voor Daan dat de juiste pijnstilling gevonden wordt.
  In gedachten bij jullie.
  Sterkte
  Alie Smit

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Ome Rijk, Tante Jans, Daan en Sophie,
  Even een dikke knuffel van mij! Denk aan jullie en bid voor jullie...
  Dikkekus Nicole (G.)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha ha Jans ,vergane glorie betekend dat,en dat ben jij nou juist NIET en met kracht!!

  Sophie heeft helemaal gelijk,een dikke 10 voor jou schattebol,dikke kus.

  LY xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha ik snap best dat al die dames met je mee willen, gewoon om dr ff te zijn voor je maar t fijnste is natuurlijk op je eigen tijd zo even als t uitkomt. Vinden ze t bij jou niet raar als je gek doet haha die Sophie hier zeggen ze mam doe niet zo raar haha. K heb bewondering voor je meid. liefs Chris

  BeantwoordenVerwijderen