dinsdag 15 mei 2012

Langzaamaan ietsje beter?

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar het lijkt ietsje beter te gaan.
Hij moest vanmorgen weer wakker worden gemaakt. En is na het innemen van de medicijnen weer lekker gaan slapen.
Rond 11.00 kwam hij uit bed en ging, na wassen en aankleden, gelijk naar beneden. Niet dat dat zo snel gaat en ook niet dat hij dat zelf doet. 
Hij zit op de rand van het bed, ik was hem en poets zijn tanden en dat gaat allemaal heel rustig. Tussendoor gaat hij een keertje liggen, even bijkomen. Daarna gaan we aankleden, slangetje door zijn mouw, voorzichtig over zijn hoofd vanwege het naaldje in zijn bovenarm en dan weer even rusten. 
Als hij er klaar voor is pak ik het "kastje" met de Morfine en gaan we naar beneden. Op de trap vindt hij het nooit fijn, dat zal de houding wel zijn, beetje scheef zitten, beetje krom want hij wil zich vasthouden en dan ook nog kracht zetten.
Maar goed, ligt hij eenmaal beneden op het bed dan is hij wel blij. En ik ook. Lekker in de buurt van mijn mooie, lieve kind.


Hij had het ontbijt weer overgeslagen, maar deze keer reuze honger. Wilde graag croissantjes. Ik heb de blikjes op voorraad tegenwoordig dus prima. Ik dacht ik: zal er 3 bakken heb ik er zelf ook één. Nou nee dus, meneer nam ze alle 3! haha 
Tijdens het eten kwam de thuiszorg, even naaldje verwisselen. We hadden Emla (verdovingszalf) geplakt en die plegen zijn toch zooooo handig. Hup, voor hij 't wist zat het naaldje er al in. Gelukkig....
Toen vond hij 't weer tijd om te slapen. Dat is tot een uur of 4, dan komt hij weer bij de mensen. 
Deze keer had hij af en toe wat praatjes, fijn! 


Met de pijn gaat het beter. Hij zegt nog wel wat te voelen, soms meer soms minder, maar het is op de schaal van 1 - 10 (VAS-score) rond de 1 en dat is heel laag, dus goed. Hij is ook niet zo erg duf, ook dat lijkt goed te gaan. Hij geeft nog wel pijn aan in zijn knie, maar daar geven we nu 4x 500 mg paracetamol voor en dat zou moeten helpen omdat het tot voor kort ook hielp. Het is houdbaar met de pijn in die knie zegt hij.


Ik heb hem voorgelezen, vond tie ook heerlijk, 't boek is alweer uit. We hebben er nog genoeg boven liggen, dus komt goed.
Vanavond ging het eten redelijk. 
Daarna wat gekletst met Rijk en mij. Hij wilde rond 20 uur graag naar bed. 
Eerst even in bad en toen lekker fris en fruitig in zijn eigen bed. 
Ik heb hem niet meer gehoord....... ZZZZzzzzz11 opmerkingen:

 1. Lieve familie,
  Wat een goed bericht. Fijn om te horen dat het weer iets beter gaat met Daan en dat de pijn voor hem dragelijk is. Ik hoop dat het nu stabiel blijft, voor julie allemaal.
  Veel liefs,
  Jolanda Jansen (de moraaz Imans)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed om te lezen dat het wat beter lijkt te gaan. Hopelijk zet dit door en voelt hij zich wat beter. Geniet van alle goede momenten.
  Groetjes Anja de Vries

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heerlijk om dit te lezen. En wat fijn voor Daan. Ik hoop dat het zo blijft Daan of nog beter wordt voor je. Dit heb je in ieder geval. Fijn!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goedemorgen Familie,

  Effe snel vanmorgen je berichtje lezen en wat fijn om te horen dat het een ietsje beter gaat !!
  En zeker voor Daan! hopen dat deze weg zich verder door zet ..........
  en dat ie jou de croissantjes blijft opeten :-)
  Mijn vader gaat vandaag voor bestralingen , dat word ook tijd we hopen dat dit voor de pijn gaat helpen .....
  Wens jullie een fijne dag groeten Nicole Smits

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hoi allemaal,
  fijn dat het weer wat beter gaat met Daan,en gelukkig niet zoveel pijn meer heeft.
  fijne dag en lieve groetjes van ons Henk en Bep Zaaijer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat fijn om te lezen dat het iets beter gaat.Hopelijk blijft de pijn dragelijk voor hem. Verwen hem maar lekker met de croissants. Geniet van alle fijne momenten met elkaar...
  We denken aan jullie...
  Groetjes Christel van Soelen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat ontzettend fijn dat die pijn in ieder geval wat draaglijker lijkt te worden. En ik kan het me zo goed voorstellen dat jij je lieve mooie kind dan gewoon graag beneden bij je in het bed hebt! Lekker in de buurt. Punt.
  Groetjes, Manon

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lieve familie!

  Fijn dat het wat beter gaat, maar wat een enorm heftige tijd maken jullie mee! We denken veel aan jullie en bidden voor jullie! High five voor Daan en knuffel voor Sophie!

  Groeten Maaike van der Graaf (en natuurlijk André Thom en Noor)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Erg fijn om te lezen dat het iets beter lijkt te gaan met Daan,en geniet inderdaad van deze momenten, toch wel heel mooi om deze blog weer te lezen.En vooral als hij dan weer zo geniet van de croissantjes Veel liefs voor jullie allemaal
  Groetjes Rineke Kalisz

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat fijn om weer en wat positiever bericht te lezen zeg! Ik wens jullie erg veel sterkte en kracht toe! ik bid voor jullie.
  Groeten trudy van de sommen

  BeantwoordenVerwijderen
 11. de vierde keer dat ik dit berichtje plaats...
  fijn dat ook bij jullie binnen het zonnetje mag stralen..geniet van elke zonnestraal...binnen en buiten!!!!
  Laura

  BeantwoordenVerwijderen