zaterdag 9 juni 2012

Pomp weer omhoog

De bestraling gaat misschien komende week plaatsvinden, maar eerst willen we nog evalueren maandag a.s.

De pomp is woensdagmiddag omhoog gegaan. Daan en ik waren er eerst niet zo'n voorstander van. Omhoog betekend meer suf en dizzy. Maar omdat de radiotherapeut waarschijnlijk gaat vragen wat er gebeurt als de pomp een standje omhoog zou zijn gegaan, is de pomp hoger gezet. Mocht dit niet afdoende helpen zal Daan bestraald worden, verwachten we.
Ik hou een slag om de arm, je weet het nooit. Plannen hebben we wel afgeleerd. Niets zo onzeker als het hebben van kanker en zeker met de fase waarin Daan nu zit niet.
De volgende morgen merkte Daan dat het ietsje pietsje, een heel klein beetje, beter ging. Maar ook dat hij af en toe weer dizzy was.
Ik merkte bij de transfers geen verandering. Dat kan ook door de angst komen, maar het lijkt toch dat het nog steeds erg pijnlijk is.
Sinds een paar dagen heeft hij momenten dat hij in een lichte slaap sukkelt. Hij zit dan nog gewoon in zijn rolstoel, maar steunt dan met zijn hoofd op zijn hand en zegt dat hij even zijn ogen dicht doet. Het is een beetje een sneu gezicht, maar hij wil per se níet in bed. En ja, ook logisch, hij moet dan uit de rolstoel getild worden enz en dat geeft pijn. Een kussen voor zijn hoofd en dan op de tafel liggen is ook geen optie omdat hij zijn rug niet (zover) kan buigen. Het zij zo.


Inmiddels heb ik een glijmat voor in de auto via de thuiszorgwinkel geregeld.
Gisterenavond gingen we met Jan-Paul en Berend, zijn vriendjes naar de Mac. (De EK-burger moest uitgeprobeerd worden). Toen heb ik de glijmat gebruikt. Het gaat ietsje makkelijker maar het blijft behelpen. Ik heb op Facebook maar een berichtje geplaatst of iemand een rolstoelauto weet, veilig en voor weinig.... Dan hoeft Daan alleen 's morgens uit bed in de rolstoel en de rest van de dag kan hij erin blijven zitten. Zijn wereldje wordt dan een flink aantal kilometers vergroot. En afleiding is op dit moment een groot goed. Elke dag met je mama in huis als je 9 jaar bent is ook niet alles hoor ;-)
Verder heb ik drempels voor de buitendeuren geleend bij de thuiszorgwinkel. Dan rijdt makkelijker en is ook minder pijnlijk.


Vanavond gezellig met ons 4tjes voor de TV naar het voetbal kijken. Ik heb lekkere hapjes in huis gehaald en we hebben er zin in!
De kids sparen de voetbalplaatjes van de AH. Dus dacht Rijk: ik zal er een boek bij kopen. Zegt die dame in een boekhandel dat het dezelfde plaatjes zijn en hetzelfde boek is als bij de AH. Rijk koopt het boek, met wat extra plaatjes. Je snapt hem: thuis bleek dat er wel degelijk een verschil in zit. Het lijkt erop, maar je hebt niks aan de plaatjes of het boek van de AH. Dus nu spaart Daan de plaatjes die we moeten kopen en Sophie is ijverig met het boek en de plaatjes van de AH..... Echt weer iets voor ons, haha.


Sophie is vanmorgen naar de kapper. Nee, niet om geknipt te worden maar om te helpen! Haren vegen, koffie geven aan de klant, beetje rommelen, ze vond het he-le-maal leuk. Tja, ze wil graaaaaag groot zijn. Het liefste zou ze morgen ineens 19 jaar zin. Waarom 19 weet ik ook niet, maar dat zei ze een keer. Het is wat met die young lady, vermakelijk!

4 opmerkingen:

 1. hoi Daan was de Ek burger lekker? geniet maar jongen. jammer dan je zoveel pijn hebt.
  sterkte allemaal .
  lieve groetjes Henk en Bep Zaaijer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Janneke,

  oevallig zag ik vorige week in Kaatsheuvel een bedrijfje dat zich gespecialiseerd heeft in de aan- en verkoop van rolstoelauto's http://www.luckysale.nl/.
  Misschien hebben jullie er wat aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Daan,
  Leuk dat je de EK burger bent gaan eten, was die lekker?
  Jammer hoor dat je nog veel pijn hebt, in gedachten en gebed bij jullie sterkte allemaal,
  XXX Diana

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer, jammer, .... dat er geen goede oplossing is voor de pijn. Zo te lezen maakt de morfine de pijn niet echt minder, maar wel dizzy en suf. Laten we hopen dat de bestraling beter werkt en dat de bezoeken aan het ziekenhuis niet al te pijnlijk zijn. Daan we weten dat je heel veel pijn en verdriet hebt, dat maakt ons ook verdrietig maar we zijn ook weer een beetje blij als we horen dat je je soms vermaken kan met de lekkernijen van MacDonald, het wk-voetballen (wel jammer dat we verloren hebben hé) enz. We wensen je heel veel sterkte.
  Sophie, ik zou je graag wilen helpen met de voetbalplaatjes van AH, maar ik ben maar alleen, heb dus niet zoveel boodschappen nodig en krijg dus weinig plaatjes, helaas.
  Wel leuk te horen dat je het zo fijn vond dat je bij de kapper mocht helpen. Wanneer mag ik langs komen om mijn haar te laten wassen en knippen ??
  Daan, Janneke, Rijk en Sophie, we wensen jullie het allerbeste en heel veel sterkte,
  Aad en Son.
  p.s. Daan, over 2 maanden komt Son met vakantie naar Nederland. Ze weet wie je bent, want we praten over je, maar ze heeft je nog nooit gezien. Mogen we als ze hier is, even een kopje koffie komen drinken ??

  BeantwoordenVerwijderen