maandag 11 juni 2012

Nog geen nieuws

Vandaag evalueren.
Dat hebben we op zich wel gedaan. Maar...

Sinds gisteren heeft Daan meer pijn gekregen. Onze conclusie is dat het zó echt niet langer kan. Vanmorgen is de huisarts geweest en hebben we er uitgebreid over gesproken. Wat kan er nog gedaan worden. Een enkele optie is er misschien nog, maar dat moeten we nog afwachten. Wat we nú konden doen is de pomp weer een standje hoger zetten. 
Daan went waarschijnlijk aan de morfine, want hij is wel dizzy, maar niet echt heel suf. Het helpt ietsje pietsje, zeg hij. Nog een standje hoger willen we nu nog niet doen, eerst maar afwachten wat er morgen uit de hoge hoed komt.
Daarbij is het plassen moeilijker aan het worden. Hij voelt het niet meer goed. Waar het aan ligt is (nog) niet bekend, maar daar kunnen we naar gissen.....
"Nijmegen" is op de hoogte, maar er is nog geen nieuw beleid gemaakt. Morgen neemt de huisarts contact met hen op en dan hopen we dat er z.s.m. meer duidelijkheid komt.


Zondag, de jeugddienst....
Zondagavond was er een jeugddienst in onze kerk. 
Terug te luisteren op:www.hervormdwaardenburgneerijnen.nl 
Daan wilde er graag naar toe. Tijdens het eten checkte ik het nog even. 
Ja, hij wilde maar (en begon te huilen) "ik zie zo tegen die auto op". Hij bedoelde het in en uitstappen/dragen. Hoe konden we Daan in de kerk krijgen? Er naar toe lopen? Daan zag dat niet zitten. 
Ik wilde dat ik hem uit de rolstoel kon tillen en dan zo op de bodem van de achterbak van een station zou kunnen zetten. Misschien de auto van mijn broer? Helaas, dat werd niks. Uiteindelijk hebben we de auto van buren mogen lenen waar Daan met rolstoel en al in getild kon worden. Het was nét aan, maar het ging. Was alleen een gesjouw voor de 2 sterke mannen. 
Gelukkig konden we helemaal vooraan zitten zodat Daan geen last had van de hoge banken en alles kon zien. Ik had het idee dat hij zich wel wat opgelaten voelde, maar hij zei niks en heeft het goed gehad. Het laatste lied heeft hij mee zitten klappen, prachtig. Het was bij het lied Oh Happy Day!
En dat was het dan toch nog geworden, een happy day!


Overigens wil ik al wel door laten schemeren dat er zeer waarschijnlijk een rolstoelauto "geregeld" is. Meer kan ik er nog niet over kwijt. 
To be continued..

5 opmerkingen:

 1. Lieve Daan,

  Wat vervelend dat de pijn maar niet weg te krijgen is. We blijven voor je bidden.

  Liefs Fam de Heus

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zou het fijn zijn dat er een auto aankomt voor jullie maar vooral voor Daan, Daan wat ben je toch een kanjer een doorzetter. We bidden voor jouw en je verdere familie dat het allemaal te dragen blijft voor je. In gebed en gedachten bij jullie.

  Alie Smit

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig Daan dat je bij de jeugddienst aanwezig was! Hopelijk gaat de rolstoelauto door...

  Dirk en Mirjam van Krieken

  BeantwoordenVerwijderen
 4. petra lugthart12 juni 2012 om 18:40

  ik wil jullie heel veel sterkte wensen
  al die beslissingen die jullie moeten nemen die je niet wilt nemen
  ik hoop dat jullie in deze weg met alle vragen toch Gods nabeiheid mogen ervaren

  lieve groet petra lugthart-slootweg

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hoi allemaal,
  wat komt er toch veel op jullie pad.
  zal bidden om kracht.
  Daan je blijft een kanjer,jammer dat je zoveel pijn hebt.
  sterkte ,lieve groetjes Henk en Bep Zaaijer.

  BeantwoordenVerwijderen