donderdag 26 april 2012

Toch geen uitzaaiingen?

Vanmorgen belde de oncoloog al.

Er zijn geen bijzonderheden gevonden op de foto's. Fijn! 
Geen uitzaaiingen? Dat is niet zeker, dr Brons zei dat de ziekte ook ergens anders kan zijn gaan zitten. (Spieren of ander weefsel)
Het is dus niet te zeggen waar de pijn vandaan komt. Niet met deze foto's.
Mogelijkheid zou kunnen zijn om een MRI of CT-scan te maken, met contrastvloeistof. Toen Daan dat gisteren al hoorde barstte hij in tranen uit. Geen prikken! (Toen een andere dokter ons gisteren al even wat vragen stelde vroeg Daan of hij geopereerd zou moeten worden, wij hadden alle opties open gehouden..... Die dokter vertelde dat hij dat niet verwachtte, Daan barstte toen ook al in tranen uit, van opluchting. Wat gaat er toch veel om in dat mannetje! Nooit had hij die zorg geuit.Maar dat hij niet veel meer kan hebben is mij wel duidelijk).


Nu stelde de oncoloog mede daarom voor om andere pijnstilling te starten. Dan weten we niet waar de pijn vandaan komt, maar dat is dan pech. Daan heeft geen extra onderzoeken meer en we hopen dat hij toch van de pijn af komt. Daar was ik het mee eens en Daan ook. Hij was blij!
Nu afwachten tot de huisarts heeft overlegd met het palliatief team en ons belt......


De huisarts belde niet. Dus zelf maar weer gebeld.
Daan krijgt geen Tramadol meer, had ik vandaag stiekem niet meer gegeven, omdat ik ook niet het idee had dat het hielp en hij zei zelf dat hij er suf van werd. Hij krijgt daarvoor in de plaats nu Oxynorm. Dat zal gaan helpen, volgens de huisarts. Nou, ik heb het Daan gevraagd en hij zei warempel dat hij dacht dat het hielp. Goddank.
De Morfinepleister mag morgen omgewisseld worden voor een dubbele dosis. Maar als Daan genoeg heeft aan de Oxynorm ga ik dat mooi niet doen. Dat wil hij zelf ook niet, want ook daar wordt hij suf van en wil en kan hij weinig meer uitvoeren. Hij heeft vandaag zo'n beetje op de bank en de loveseat doorgebracht en heeft vanmiddag zelfs op bed gelegen. Dat vond hij lekkerder voor zijn rug. Tja, alsmaar pijn, dan weet je op t laatst niet meer hoe je moet zitten. Dus dan maar liggen.
Gelukkig ging hij vanavond gewoon om 20.00 uur slapen.
Ik ben benieuwd hoe het morgen zal gaan. Heel benieuwd!
Eindelijk géén pijn??

2 opmerkingen:

 1. hoi allemaal,wat een zorgen en wat een verdriet.
  kan er vaak geen woorden voor vinden.
  wens jullie allemaal veel sterkte,
  en bid om kracht .
  lieve groetjes Henk en Bep Zaaijer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aan de ene kant een meevaller als je van meevaller mag spreken.
  Wat kan je dan moeilijk woorden vinden om neer te schijven.
  Heel veel sterkte voor jullie allemaal.
  Daan is een super kanjer en jullie als ouders en zusje ook

  Alie Smit

  BeantwoordenVerwijderen