vrijdag 15 juni 2012

Terug van OK

Om 15.00 uur waren we weer op de afdeling. Pfieuwww, dat duurde even langer dan ik gedacht had.Om 11.30 uur waren we op de OK. Daarna moest er een infuus geprikt worden, Daan wilde namelijk géén kapje. Hij vindt dat echt niet fijn, het stinkt en geeft volgens hem een nare nasmaak. Het was alleen niet zo eenvoudig om een vaatje te vinden. Inmiddels zag de anesthesist dat Daan puntbloedinkjes had op zijn buik. Iets wat ik al eerder aan de huisarts en de thuiszorg had gemeld. Helaas, er was niks mee gedaan. Nu bleek dat het wel eens kon dat hij "laag in zijn trombo's zou zitten". Ofwel, dat zijn bloedplaatjes te laag waren. Die heb je nodig voor de stolling en dus werd er ook nog bloed afgenomen en met spoed opgestuurd naar het laboratorium. Ook dat duurde even.

Inmiddels was begonnen met Daan af te dekken en de rug te desinfecteren. Mooi roze werd hij aan de achterkant, dus of ik soms een foto wilde maken? Voor Sophie. We grapten er maar wat over en ja, ik heb een paar foto's gemaakt.
Toen was alles klaar om te beginnen.
Na een uurtje was het gebeurd en werd Daan naar de uitslaapkamer gebracht. Ik was overigens de hele tijd bij Daan geweest en ging ook nu mee. Daar werden wat controle's gedaan en kwam de anesthesist om testjes te doen. Heb je hier gevoel en daar?
De rij van artsen, verpleegkundigen en andere hulpverleners bleef zo'n beetje komen tot een uur of half 5. Inmiddels was Daan het goed zat.
Rijk en Sophie waren er, en ik zou met Sophie even naar de AH rijden voor wat avondeten voor Daan en mij. Dat ga ik na dit schrijven snel even doen.
Het gaat redelijk met Daan, hij heeft al even een beetje op zijn rug gelegen, iets wat hij al zeker 3 weken niet meer kon doen!
Morgen meer...

4 opmerkingen:

 1. Heb de hele dag aan jullie gedacht.. wat een lichtpuntje dat hij al even op zijn rug heeft gelegen!! Veel liefs!
  Manon Loof

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pfff wat er in 3 dagen al weer is gebeurd... Super heftig, maar wel fijn dat er toch actie ondernomen is. Ik hoop dat dit verlichting zal geven.Ik wens jullie veel sterkte toe. Ik zal voor jullie bidden.
  Trudy vd sommen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. gelukkig Daan dit heb je weer gehad,wat een spanning.
  nu hopen dat de pijn minder word.
  sterkte allemaal.
  lieve groeten Henk en Bep Zaaijer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve Daan,

  Heb veel aan je moeten denken gisteren. Wat zal het allemaal moeilijk voor je zijn. (ook voor papa,mama en sophie).Ik bid veel voor je. We hopen dat je nu wat minder pijn zult krijgen.

  liefs fam de heus

  BeantwoordenVerwijderen