dinsdag 8 mei 2012

Morfinepompje

Het is er, het pompje....Eerst nog even over vannacht.
Daan riep rond 4.00 uur dat hij pijn had, ik twijfelde en koos voor de Oxynorm, hij gaf niet echt veel pijn aan en ging accoord.
De Oxynorm erin en weer terug naar bed. Na 10 minuten: ma-am, ff bijspuiten echt, ik heb zo'n pijn!
Nou, dat was een ander beeld dan 10 minuten ervoor, maar prima, dan spuiten we wat erbij. De huisarts had het klaar gelegd en er zat nog een klein vleugelnaaldje in dus ik hoefde alleen het dopje eraf te halen, in te spuiten en dopje er weer op. En toen hup, weer terug in bed. 
's Morgens was ik er zelf ook niet vroeg uit door de rare nacht (hij had ook nog een keer geroepen om te plassen). Rond 11.00 uur ging ik bij hem kijken. Volgens Rijk lag hij lekker te slapen, en dat was ook zo.
Hij was wel snel wakker te krijgen. Rond 12.00 uur zijn medicijnen. Ik was een beetje de draad kwijt wat wanneer gegeven moest worden, maar het leek me nu toch wel weer tijd.
Net ervoor had de huisarts gebeld. Alles werd klaargemaakt. Rond 16.00 uur werd ik gebeld dat ik de cassette met morfine moest ophalen in het ziekenhuis in Tiel. Liesbeth is even bij Daan gebleven en heeft gelijk een wasje weggestreken, toppie. 
De Gespecialiseerde thuiszorg kwam om 17.00 uur, Daan kon eindelijk worden aangesloten op het pompje. Jammer was wel dat hij nog een keer geprikt moest worden. Het naaldje van de avond ervoor was niet het juiste naaldje. De ervaren verpleegkundige zorgde ervoor dat het snel en volgens mij bijna pijnloos ging.
Daan is vandaag niet meer uit bed geweest. Door alles had hij veel slaap en voelde zich dizzy. Half de middag is hij nog wel even in bad geweest en heb ik hem lekker kunnen vertroetelen. 
Sophie kwam op de fiets naar huis maar toen er aangebeld werd bleek Nick met zijn opa voor de deur te staan. Oeps, dacht ik, Daan is moe van het bad. Maar natuurlijk kwam Nick even binnen met opa. Ze zijn een minuut of 10 bij Daan geweest. Daan vond het erg leuk, maar ik zag aan zijn oogjes dat het hem moeite kostte. Toen Daan wilde slapen is Nick naar huis gegaan. Superlief en leuk, maar jammer dat het niet heel lang kon zijn.
Misschien komt dat nog een andere keer.
Vanavond heeft Daan lekker gegeten, hij had honger.
Zou het vanaf nu een keer beter gaan?

9 opmerkingen:

 1. Ik moet steeds even goed opletten want ik krijg je berichten soms een dag later krijg net t bericht van gisteren en vandaag tegelijk in mijn mail maar Wat fijn dat t pompjes er is zodat je als de pijn erger wordt toch niet machteloos toe kijkt, het is toch al zo erg pijn bij je kind, hoop t meid dat t beter mag gaan, sterkte. liefs Christina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hoop het zo dat het nu weer eens wat beter gaat voor jullie! Liefs Anja koemans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoop dat het aan mag slaan, we bidden voor jullie sterkte,

  liefs marian

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve familie,

  Wij hopen het zo. Sterkte

  Liefs familie Kardol

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve allemaal
  Hopelijk slaat het nu goed aan, en mag de pijn zakken,
  in gedachten en gebed bij jullie.
  Veel liefs Diana

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Familie

  Heb jullie berichten weer gelezen , hoe machteloos kun je je voelen als ouder ....je staat erbij en kijkt ernaar .....dat is natuurlijk niet zo want wat zijn jullie sterk ! en wat zal Daan blij zijn met jullie net zoals jullie trots zullen zijn op jullie manneke , waar moet hij toch allemaal doorheen ....
  Ik hoop dat de pomp verlichting brengt !!!!!!!
  Sterkte , Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Rijk, Janneke, Daan en Sophie,

  Iedere keer bij het lezen van de blog voelen wij jullie verdriet en pijn. Hopelijk is de pijn snel onder controle te krijgen. Het breekt je hart om je kind zo te zien lijden. En Sophie niet te vergeten. Je broer pijn te zien hebben en zo ziek te zien, heel moeilijk allemaal. Ze is altijd zo vrolijk op school maar daar schuilt waarschijnlijk veel verdriet en angst achter die mooie lach. We wensen jullie veel sterkte en denken aan jullie.
  Arjan, Mieke, Mirte en Jasper Starink

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lieve Daan,
  Lees net dat het allemaal niet zo lekker gaat. Ik wens dat je vanacht heerlijk zult slapen en kan dromen over mooie dingen die je beleeft zonder de pijn.
  Dikke knuffel van wendy (kinderfysiotherapeute)

  BeantwoordenVerwijderen