zaterdag 12 mei 2012

Kanjerketting

Graag wil ik de Kanjerketting nog eens noemen.

De behandeling van kinderkanker duurt lang en is zwaar. Om kinderen met kanker te steunen heeft de Vereniging 'Ouders, Kinderen en Kanker' de KanjerKetting ontwikkeld.

De KanjerKetting is tegelijk beloningssysteem en wegwijzer en bestaat uit kralen. Elke kraal staat voor een bepaalde behandeling, onderzoek of gebeurtenis. Zo zijn er kralen voor een chemokuur, bestraling, prikken, een scan, haarverlies, een supergoede dag, een vreselijke rotdag, een operatie, verblijf op de intensive care enz.

Kinderen met kanker rijgen deze KanjerKralen aan een ketting. Die ketting, de KanjerKetting, vertelt hun verhaal.


Na verloop van tijd kenden Daan en ik de kralen uit ons hoofd en konden op die manier vertellen wat er de laatste tijd was gebeurd.
"Kijk, dit was voor het bloed prikken, daarna heb ik chemo gehad, en tijdens de chemo kreeg ik een echo van mijn hart. Na de chemo moest de pleister worden verwijderd. Zie je?" zei Daan dan en zo waren we 4 kralen verder..... 


Mocht je de loterij winnen, niet weten wat te doen met je vakantiegeld, om een andere reden van je geld af willen of iets willen doneren omdat het gewoon SUPER is dat de Kanjerketting bestaat, kijk dan even op
http://kanjerketting.nl.
Een relatief klein maar zo goed doel, dat gesteund mo├ęt worden.
Mede namens Daan: Bedankt.3 opmerkingen:

 1. dat is een goed plan en dat ga ik doen. Geweldig dat je daar nog aan denkt bij alle zorgen en narigheid. Dat is groots!!!
  tovje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is een superdoel. Op de school van mijn kinderen hebben ze een collecte binnen de klassen gehouden, want ook op deze school zit een jongetje met leucemie. Zijn ketting is inmiddels 8 meter lang, wordt het heel visueel wat deze kinderen moeten meemaken.
  Groet
  wendy verhoef

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoi Janneke,
  heel goed idee van je ,zat van de week op de site
  van de kanjerketting maar weet nu zeker dat er een donatie naar toe gaat.
  lieve groetjes van ons Henk en Bep Zaaijer.

  BeantwoordenVerwijderen