vrijdag 4 mei 2012

Dagje Radboud

Zo, heel ff de tijd om wat te melden.

Vanmorgen eerst maar 'es verslapen, wat dom, Rijk had de wekker niet gehoord en na een onrustig nachtje heb je niet zo'n erg in de tijd. Kennelijk....
Snel snel douchen, aankleden en naar de dagverpleging. 10 min te laat, maar was niet heel erg zeiden ze.
Toen infuusje prikken. Daan moest erg huilen, hij is het zoooo zat allemaal. De emla (verdovingszalfje) had ik op 4 verschillende plekken gesmeerd, dus keuze genoeg voor degene die ging prikken.
Daarna naar de Nucleaire afdeling. Daar werd Daan al snel in een kamertje gebracht, kregen we uitleg en moest hij een flinke beker water drinken. Hierna kwam de dokter die het stofje inspoot. Mij werd gevraagd weg te gaan, Rijk was al weg. Rijk is in het uur van wachten naar Duitsland naar de Aldi gegaan. Daar hebben ze heeeeeerlijke kwarkjes waar dekids gek op zijn. Het stofje is schadelijk dus beter als anderen vast vertrekken uit die ruimte. Daan moest weer even huilen, hij alleen daar was ook wel wat voor hem. Hij heeft tussentijds moeten plassen, maar dat was geregeld, Daan had een knopje om de broeder te roepen, die riep mij en ik hielp Daan met plassen. Na een uurtje mocht hij naar de scanruimte. Daar heeft tie eerst ruim een kwartier doorgebracht, vervolgens werden er allerlei artsen bij geroepen. De radiotherapeut was nl. ook naar die afdeling gehaald en samen hebben ze gekeken naar de plaatjes. Wat er op te zien was hebben we nog niet gehoord. Ze wilden nog een ct-scan die ze daar ook gelijk konden maken. Daan lag nog steeds op de tafel van de scan en was niet blij. Het was niet erg comfortabel.
Na deze scan zijn we er weer bij geroepen. Toen bleek dat ze een te bestralen gebied hadden afgetekend. Fijn dat zegt al iets! En ja, ze gaan bestralen. Dat is goed nieuws. Het had ook nog zo kunnen zijn dat ze er niet bij zouden kunnen en dan hadden we onverrichtte zaken naar huis gemoeten.
Nu gaan ze vanmiddag om 13.40 uur de bestraling doen, om 13.15 uur moeten we er zijn en dan worden we precies bijgepraat.
Inmiddels zijn we naar het Ronald Mc Donaldhuis teruggegaan. Daan kan nauwelijks zitten en was het dus zaak eerst het infuus eruit te halen en snel naar het RMcDhuis terrug tegaan. Hij ligt lekker weer in zijn bed. Helemaal blij weer normaal te kunnen liggen. Heeft zijn eigen kussen en dat ligt ook heel fijn.
Rijk is naar de Mac Donalds voor Daans favoriete Quarterpounder, hij heeft er erg trek in. Prima! (Hij moest ook nuchter zijn en wij waren door de haast ook nog steeds nuchter dus het zal allemaal wel smaken).
Wordt weer vervolgd......

6 opmerkingen:

 1. Daan, wat ben jij een kanjer! Veel succes vanmiddag met de bestraling. Wij hopen dat door de bestraling de pijn minder wordt. Bij ons brandt vanmiddag een kaarsje voor jullie.
  Fam. Dümmer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ben en Lianne Munter4 mei 2012 om 13:14

  hallo Janneke,
  Jij kent ons niet , maar Rijk denk ik nog wel.....
  Wat een verdrietige tijd maken jullie mee als gezin en m.n Daan, en wat een kanjer is hij.

  Eerst de hoop dat het goed gaat komen en dan weer de schok dat er een recidief is, onbeschrijfelijk, onbegrijpelijk.

  Jammer genoeg weten wij uit ervaring wat het is om een kind met kanker te hebben, God zij dank is de weg die jullie nu moeten gaan , ons bespaart gebleven.
  Onze zoon hoopt 6 juni de alpe d`Huez op te fietsen voor het KWF, heel bijzonder, hij fiets voor zichzelf, maar ook voor alle anderen en ook voor diegene die niet meer beter kunnen worden, dus ook voor jullie Daan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. lieve super kanjer daan,

  Heel veel succes vandaag

  liefs fam de heus

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Daan, je bent écht een bikkel.
  Succes straks. We denken aan je.
  Jans, Rijk, sterkte!
  Ar

  BeantwoordenVerwijderen
 5. we denken aan jullie

  fam jonkers

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve mensen,

  Wij denken aan jullie. Sterkte!!

  Liefs fam Kardol

  BeantwoordenVerwijderen