maandag 5 maart 2012

Wie is Daan

Ik ben er vanuit gegaan dat de mensen die dit lezen Daan kennen. Toch merk ik via via dat niet iedereen Daan echt kent, persoonlijk.
Daan is een jongen met humor. Elke morgen als de krant op de mat valt wordt de sportbijlage opgezocht en op de achterkant FC Knudde, Dirkjan, Pukkels en Stamgasten gelezen. Hij rolt vaak bijna van zijn stoel van t lachen, er zit altijd wel een hele leuke strip bij.Op maandag kijkt hij ook gauw wat de voetbaluitslagen van het weekend zijn. Ha pap! Ajax heeft weer verloren he (lacht) en vertelt dan triomfantelijk wat PSV heeft gepresteerd. Al was dat juist afgelopen weekend anders, maar goed. Zijn de rollen ook 'es een keer omgedraaid.


Verder kan Daan goed leren. Hij heeft op school (gr.6) extra uitdaging en zijn algemene kennis is groot te noemen. Vanavond vertelde hij aan tafel bijvoorbeeld wat er in "Het kleine huis" op TV was gebeurd. Dat daar dan ook een beer in voorkomt. Een brilbeer? grapt Rijk. Nee een bruine. En trouwens, een brilbeer is niet zo groot als een bruine beer, de grizzly, dat is de grootste, of nee, eerst de ijsbeer, dan de grizzlybeer. Het ging over 'Het kleine huis", maar hij dreunt tussendoor even op welke beer de grootste is. Vraag hem dan ook nog waar die leeft en hij weet het vrij nauwkeurig te vertellen. En zo gaat het heel vaak. Uitstapjes met een enorme verdieping. Altijd leuk en inmiddels weet ik dat ik hem dan ook gelijk moet geven en niet moet denken dat het misschien wel anders is. Hij weet het vaak precies. Heeft een fotografisch geheugen volgens mij.


Over fotografisch gesproken....
Hij heeft gespaard voor een Nikon P100. En de rest hebben wij bijgelegd, voor zijn verjaardag september 2010. Wat was hij trots. Samen met Rijk op stap, even trots als hij natuurlijk. En dan maar plaatjes schieten. Maakt dan ook plaatjes waar hij, ook hier weer, over nagedacht heeft. Kijk mam, ik heb hem z├│ genomen en dan daar scherp. Kijk, dan zie je dus eerst dit ...., gaaf he?


Daan is erg ge├»nteresseerd in geschiedenis. 
Ik lees nu voor het slapen voor uit "Reis door de nacht" van Anne de Vries. Prachtig geschreven, maar (helaas voor mij ;-) zodra Daan wakker wordt leest hij verder.
Daan is nauwgezet, doordacht. Schat zijn kansen in en overdenkt die dan. Ga ik iets wel of niet doen? Durf ik wel van die glijbaan? Een denker dus.


Soms is hij enthousiast en gaat er, voorzichtig, voor.
Dat was in de zomer van 2011 in Frankrijk. We gingen naar een klimpark. Daan en Sophie kregen instructies en een veiligheidsgordel om en daar gingen ze. Prachtig!

            
We hebben ons overigens niet afgevraagd of we het wel aandurfden. Daan met een prothese de touwen in. We weten wie Daan is en dat hij zelf weet hoever hij kan en wil gaan.
Het lopen in de touwen werd telkens moeilijker. Leuk op zich, maar het werd ook hoger. Daan is toen gestopt omdat het te hoog werd, niet omdat het hem niet lukte ofzo.
Daan is een lieve, gevoelige jongen. Waar we veel van houden. Net zoveel van Sophie trouwens. Ze zijn ons allebei dierbaar.

1 opmerking:

  1. Wat mooi om zo te lezen dat hij bezig blijft en in alles interesse heeft. En wat leuk dat hij samen met zijn papa foto's gaat maken. Geniet van alles wat jullie nog samen krijgen met elkaar. En door deze verhalen van Daan kunnen en mogen wij met jullie meeleven en meebidden. Alie

    BeantwoordenVerwijderen