zaterdag 3 maart 2012

Leuke dingen doen

We waren de wanhoop nabij en moesten toch door. 
Daan is er nog en wat levert het op om elke dag met z'n 4tjes op de bank te gaan zitten huilen? Niks. Dus besloot ik, maar Rijk ook, om zo gewoon mogelijk door te gaan. Dat probeer je althans. Op zich gaat dat al snel lukken. Kids naar school en wij aan ons werk. 
We krijgen van alle kanten opnieuw erg veel meeleven. Het sloeg niet alleen bij ons maar zeker ook op school, in 't dorp, bij familie en vrienden in als een bom. Wordt Daan niet meer beter?!
En dan loopt het (gelukkig) weer anders dan je gedacht had. 

Leuk was dat we van allerlei kanten mooie uitjes aangeboden kregen. Fantastisch!
Zo hebben een aantal buren een ballonvaart geregeld. Voor Daan. Maar toen ze het met kwamen aanbieden, met een brief met een heel leuke zelf gemaakte mini luchtballon, vertelden ze dat we met ons 4-en mee mochten! 
Nog leuker!
Genieten van het uitzicht
Daan wordt 'gedoopt' tot
Jonkheer van 
Veenendaal tot Barneveld

Een geweldige vaart was het!


Het bleef daar niet bij. Via Stichting Hoogvliegers gingen we met een sportvliegtuigje vanaf Budel een rondje vliegen. 
Hoe gaan we vliegen?
De co-piloot


        We mochten met ons 3tjes mee. Rijk zwaaide ons uit. Daan zat voorin en was co-piloot maar om zelf te vliegen, dat mocht, vond hij toch wel eng. Heel even heeft hij het geprobeerd, maar heeft toen de knuppel gauw weer "teruggegeven" aan de piloot. 


Een andere buurman, werkzaam in de Rotterdamse haven, heeft een heel leuke zaterdag georganiseerd voor Daan en Rijk. Met z'n 4-en gingen ze mee op een sleepboot in de R'damse haven. (Vriendje en tevens zoon van de buurman ging ook mee). Een enorme belevenis!
Met de kleine boot gingen ze mee

Even voelen hoe dat isOp de terugweg gingen de jongens nog mee met een watertaxi en mochten ze allebei nog even achter het stuur zitten. Ze hebben genoten! Ook van de taart die de buurvrouw had meegegeven. 


Een oud-collega van Rijk vertelde dat hij kaarten had voor een zaterdagavond voor de wedtrijd PSV - FC Utrecht. Kaarten voor de eretribune. Een mooie plek met straalverwarming boven je hoofd. Zouden de mannen ooit zo luxe in een stadion naar een wedstrijd kijken als hij dit niet via via geregeld had? Nee, vast niet. Ook nu weer iets wat heel bijzonder was. Geweldig!


Een zakelijke relatie van Rijk had ook nog wat in petto. Hij vroeg een keer aan Rjk of er bij ons in de wjk een helicopter zou kunnen landen. Ja, dat kan. Want? Nou, ik kan misschien regelen dat Daan met een heli mee kan en dan landt hij in jullie wijk. Opnieuw een bijzonder en leuk uitje! We dachten er goed aan te doen Daan er niks over te vertellen. Toch hebben we ons plan bijgesteld, een uur voordat de heli kwam. Achteraf maar goed ook. Toen we het Daan vertelde was hij eerst niet enthousiast. Hij wilde niet. Waarom kregen we niet boven tafel. Stond hij teveel in de picture als iedereen op het geluid af naar buiten zou komen? Of vond hij het eng met een heli? Daan zei er niks over. Toen de heli er aan kwam zijn we naar het veldje gelopen. Eenmaal gelandt wilde Daan toch wel mee. Hij is een kwartier in de lucht geweest. Daan vond het een prachtig uitzicht!

Rustig afwachten hoe een heli landt

Best stoer, met een heli meeVilla Pardoes. 
Heel bijzonder waren de dagen in Villa Pardoes in Kaatsheuvel. Een verblijf in 1 van de huisjes in een gebouw dat gebouwd is als een slakkenhuis. In het midden een centrale ruimte met snoezelhoek, ruimte voor playstation en Wii's, kasten vol speelgoed en DVD's om gebruik van te maken. Een Walhalla voor de kids en een genot voor ons. En dat met de Efteling aan de overkant van de straat en dagelijks vrije toegang! 


Efteling

Sprookjesboom


Het was en is een ongelooflijk mooi concept. Alles draait op sponsors en donaties. 
En dan het warme ontvangst! En de liefde, hulp en zorgen die je krijgt. Een warm bad in een sprookjesomgeving. We hebben er heel erg genoten!
Even er tussenuit. Even geen misère, maar genieten. 
Even uit de werkelijkheid stappen...

2 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Daan, je ouders, zusje en verdere familie,

    Het enige wat ik kan zeggen is dat ik heel, heel veel respect heb voor jullie. Ik gun jullie zo om gelukkig te zijn. Ik zal bidden om kracht voor jullie en dat jullie samen toch nog een mooie tijd mogen hebben.

    BeantwoordenVerwijderen